b-token in de pers

b-token komt regelmatig in de pers onder andere omdat we voortdurend nieuwe producten op de markt brengen. Maar ook onze innovatieve ideeën en duurzaamheidsbeleid wekken veel interesse bij de nationale pers. We zijn hier uiteraard heel trots op en delen graag alle nieuwtjes die ooit over ons verschenen zijn in de media.

2018
b-token is productiebedrijf van het jaar

De producent van jetons b-token uit Retie is verkozen tot Productiebedrijf van het jaar voor de provincie Antwerpen. Het gaat om een wedstrijd van Unizo en DHL. Met de provinciale titel dingt het bedrijf nu mee naar de nationale Belgian Maker Award 2018. Lees hier het volledige artikel.

www.madeinkempen.be

2016
De bron van elke jeton ligt in Retie

Wat is puur Belgisch en aanwezig op festivals wereldwijd? Het antwoord is geen bekend bier, noch een Willebroeks dj-collectief. We hebben het over de firma b-token uit Retie. Die produceert jaarlijks miljoenen jetons voor de meest uiteenlopende doeleinden. Lees hier meer. 

CittA - Gazet van Antwerpen

Jetons voor fuiven, winkelkarretjes... en smartphones

Jetonproducent b-token uit Retie lanceert een wereldprimeur: de smartjeton. Laat je smartphone zo'n jeton scannen en prompt verschijnen muziek, filmpjes of spelletjes op je toestel. 

Het Nieuwsblad, regionaal Kempen

Download artikel
Wereldprimeur: 'smartjeton' brengt uw smartphone tot leven
Jetonproducent B-Token uit Retie lanceert een wereldprimeur: de 'smartjeton', een superslim schijfje waarmee u via uw smartphone of tablet muziek kan maken, filmpjes bekijken of een spelletje spelen. Lees hier het volledig artikel. 

www.gva.be

b-token laat met jeton leeuw brullen in je smartphone

Het bedrijf b-token heeft jetons ontwikkeld die je via een app op jouw smartphone of tablet tot leven kan laten komen. Hiermee willen ze naar grote bedrijven stappen om samen toepassingen op maat te maken. Lees hier meer. 

www.hln.be

b-token ontwikkelt een jeton die kan brullen

b-token uit Retie, gespecialiseerd in gepersonaliseerde jetons, komt naar buiten met de Smart Token. "Door een app te downloaden op je smartphone of tablet en die boven de jeton te houden, komt het schijfje helemaal tot leven", legt Nathalie Breugelmans, directeur van b-token, uit.

Het Nieuwsblad van Geel

Download artikel
b-token ontwikkelt met de Smart Token een wereldprimeur

B-token uit Retie, specialist in gepersonaliseerde jetons, stelt volgende week op twee grote marketingbeurzen in Dusseldorf en Las Vegas de Smart Token voor. Door een app te downloaden op je smartphone of tablet en die boven de jeton te houden, komt het schijfje helemaal tot leven. Lees hier het volledig artikel.

www.madeinkempen.be

2015
BelCham lid b-token introduceert de braille token

Ontdek hier het artikel dat BelCham heeft geschreven rond de lancering van onze nieuwe braille token. 

BelCham

Kempens bedrijf brengt braillemunt op de markt

Jetonproducent b-token uit Retie lanceert een wereldprimeur: de blindenjeton. Het gaat om een unieke munt met reliëfopdruk in brailleschrift, speciaal bedoeld voor blinden en slechtzienden.

Het Nieuwsblad, editie Kempen

Download artikel
Kempense kmo pakt uit met blindenjeton

Jetonproducent b-token uit Retie lanceert een jeton met reliëfopdruk in braille. Een wereldprimeur waar het bedrijf bewust geen patent op neemt.

Gazet van Antwerpen

Download artikel
Licht en Liefde krijgt als eerste ter wereld braillejetons

In het centrum Blindenzorg Licht en Liefde werd de braillejeton of braille token voorgesteld. 'Het moet festivals toegankelijker maken voor blinden en slechtzienden', zegt Nathalie Breugelmans van de firma b-token.

Het Nieuwsblad, editie Brugge

Download artikel
De nieuwste jeton kan je voelen

Het Retiese bedrijf b-token heeft braille tokens gelanceerd. Dit zijn felgekleurde jetons die blinden en slechtzienden onder meer kunnen gebruiken om mee te betalen op festivals en bij evenementen.

Het Laatste Nieuws

Download artikel
Eerste jeton voor blinden en slechtzienden

Jetonproducent b-token heeft een nieuw product klaar dat specifiek bedoeld is voor blinden en slechtzienden. De "braille token" met brailletekens, grote cijfers en felle kleuren is volgens het bedrijf een wereldprimeur. Lees hier het volledig artikel. 

De Morgen

Eerste jeton ter wereld voor blinden en slechtzienden

De specialist in gepersonaliseerde jetons b-token uit Retie lanceert als eerste ter wereld een jeton die ook door blinden en slechtzienden kan worden gebruikt. Lees hier meer.

Made in Kempen

Belgisch bedrijf ontwikkelt "braillejetons" voor blinden

Ook in het VRT nieuws verschenen we met ons nieuw product. Bekijk het hier

VRT nieuws

Vlaamse jeton-gigant in volle groei

In volle festivalseizoen pakt b-token uit Retie uit met een nieuw soort drankjeton, in braille voor blinden en slechtzienden. Bekijk hier het filmpje. 

Kanaal Z

Allereerste braille tokens op de markt

Ontdek hier het videoverslag van RTV rond de lancering van onze nieuwe braille jetons op 30 juli 2015.

RTV nieuws

2014
100.000.000ste jeton bij b-token

Het Retiese bedrijf b-token heeft plechtig de 100.000.000ste geproduceerde jeton overhandigd aan burgemeester Patrick Geuens... Lees hier het volledige artikel.

HLN.be

100.000.000ste jeton: b-token maakt 100 miljoenste jeton

b-token heeft gisteren zijn honderd miljoenste jeton gemaakt. De producent van plastieken munten in Retie is het levend bewijs dat je als kleine Kempense kmo de wereld kan veroveren als je maar een innovatief product aanbiedt. Lees hier meer.

De Standaard

100.000.000ste jeton: Zelfs Walmart is klant bij ons

10 september 2014 was een zeer bijzondere dag voor ons als jong bedrijf. Onze 100.000.000ste jeton werd geproduceerd. Dit mogen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Een uitstekende reden voor een feestje dus...

Gazet Van Antwerpen

Download artikel
100.000.000ste jeton: Kempense KMO verovert de wereld

10 september was een grote dag voor b-token, want toen werd onze 100.000.000ste jeton geproduceerd. Dit is iets waar we als kleine Kempense KMO zeer fier op mogen zijn.

Nieuwsblad

Download artikel
100.000.000ste jeton op televisie

Bij b-token in Retie is vandaag de 100 miljoenste jeton van de band gerold. Het gemeentebestuur van Retie mocht vanmorgen deze speciale token in ontvangst nemen. Bekijk hier het filmpje van de Regionale Televisie.

RTV Kempen

b-token overhandigt 100 miljoenste jeton

Op 10 september overhandigde b-token de 100.000.000ste jeton aan burgemeester van Retie Patrick Geuens en schepen van Lokale Economie Koen Claessens... Lees hier het volledige artikel.

www.madeinkempen.be

2013
Ria trakteert je op een frisse festivalpint

Het festivalseizoen draait op volle toeren. Er wordt gegeten, gedronken en veel plezier gemaakt. Maar, heb je je al eens afgevraagd waar de jetons vandaan komen waarmee je een kebab of een bekertje bier betaalt?

GTB

Download artikel
b-token verovert de wereld met houten jetons

Na heel wat research is b-token er in geslaagd om houten jetons te produceren, graveren en bedrukken. We zijn uiterst fier op dit nieuwe, knappe product.

Download artikel
2012
Verkiezing van 'Meest Klantgerichte KMO van 2012'

b-token bekroond met tweede plaats in de verkiezing van 'Meest Klantgerichte KMO van 2012' 

Download artikel
Innovatie op een muntje

b-token profileert zich al een innovatieve groei-kmo met lef. Van muziekfestivals over discotheken tot grote sportevenementen: het Kempense bedrijf rolt zijn gepersonaliseerde penningen wereldwijd uit. 

trends.knack.be

Download artikel
Jobpepper Oppepper

b-token nam onlangs deel aan de opnames van de Jobpepper omdat wij openstaan voor medewerkers met een arbeidshandicap. Om een duurzame tewerkstelling mogelijk te maken vraagt dit voor personen met een arbeidshandicap en hun werkgevers wat extra aandacht. Jobpepper ondersteunt deze werknemers en hun werkgevers. Meer informatie vind je op de website www.jobpepper.be en in dit filmpje.

www.jobpepper.be

2011
Global Compact Network: b-token beloond voor verantwoord handelen

Het Retiese bedrijf b-token mag zich voortaan lid noemen van het UN Global Compact Network Belgium. Daarvoor moet het op een verantwoorde en ecologische manier produceren.

Het Laatste Nieuws

Download artikel
Global Compact Network: Wereldprimeur

Het Retiese bedrijf b-token is als eerste micro-onderneming lid geworden van het UN Global Compact Network Belgium.

Gazet van Antwerpen

Download artikel
Global Compact Network: Micro-onderneming b-token bevestigt pioniersimago

Het jonge bedrijf b-token uit de Veldenstraat in Retie werd onlangs als allereerste micro-onderneming lid van het UN Global Compact Network Belgium.

Het Nieuwsblad

Download artikel
b-token wil snel ideeën kunnen realiseren

b-token produceert betaalmunten in kunststof. Het bedrijf uit Retie is lid geworden van Flanders' PlasticVision omdat het kennis wil delen met andere bedrijven. "Wij willen innoveren en willen graag zo veel mogelijk leren", luidt het bij b-token.

Visie op Kunststof

Download artikel
Eco-token (vervolgverhaal)

Een jaar na de lancering van de ECO-TOKEN, contacteerde Radio 2 ons opnieuw om te horen hoe het ging met de biologisch afbreekbare jetons. Luister hier naar de radiouitzending. 

Radio 2

2010
Eco-token: Kempens bedrijf ontwikkelt afbreekbare drankjeton

De firma b-token uit Retie pakt uit met een naar eigen zeggen absolute wereldprimeur. 'Onze volledig biologisch afbreekbare jeton zal de afvalberg na de zomerfestivals verkleinen', zegt Nathalie Breugelmans van b-token. Lees hier het volledige artikel.

Nieuwsblad

Eco-token: Betaal uw drankjes met aardappelschillen

Het Kempense bedrijf b-token gaat de jetons die in ons land op grote schaal gebruikt bij festivals, discotheken en (sport)evenementen, uit aardappelschillen maken.

Gazet van Antwerpen

Download artikel
b-token pakt uit met eco-token

De firma b-token uit Retie pakt uit met een naar eigen zeggen absolute wereldprimeur. 'Onze volledig biologisch afbreekbare jeton zal de afvalberg na de zomerfestivals verkleinen', zegt Nathalie Breugelmans van b-token. Lees hier het volledige artikel.

MVO Vlaanderen

Eco-Token op RTV

Bij de lancering van de ECO-TOKEN hoorde een persconferentie De regionale televisiezender zond tijdens het journaal van 1 juli 2010 een reportage over b-token en de eco-token uit. Bekijk hier de reportage.

RTV

Eco-token: Wereldprimeur voor de Kempen

b-token, de producent van gepersonaliseerde jetons uit Retie, pakt uit met een absolute wereldprimeur. Als allereerste bedrijf ter wereld start b-token met de productie van 100% biologisch afbreekbare jetons. Lees hier het volledige artikel.

Kempen Actueel

Eco-token op Radio 2

Ook het middagjournaal van Radio 2 toonde belangstelling voor ons nieuwste product. Herbeluister hier het interview.

Radio 2

Willen Winnen Award

Eveneens in het magazine Trends verscheen een artikel over de Willen Winnen Award van b-token.

Trends

Download artikel
b-token wint Willen Winnen Award van Voka

Het bedrijf b-token uit de Veldenstraat in Retie heeft de eerste ‘Willen Winnen Award' van Voka gewonnen. Het gaat om een prijs voor jonge ondernemers. Lees hier het volledige artikel

Nieuwsblad

b-token wint Willen Winnen Award

Zaterdag 5 juni sond B-token in het Laatste Nieuws voor het winnen van de Willen Winnen Award uitgereikt door VOKA - Kamer van Koophandel.

Het Laatste Nieuws

Download artikel
b-token krijgt eerste Willen Winnen Award

b-token krijgt op 28 mei 2010  de "Willen Winnen Award" van Voka - Kamer van Koophandel Kempen. De jury had bewondering voor onze vastberadenheid in deze crisistijden.

Ondernemers, Voka

Download artikel
Werknemer in de kijker

Onze werknemer, Daniël Swevers, staat deze maand in de kijker in het tijdschrift Ondernemers van Voka.

Ondernemers, Voka

Download artikel
2009
b-token mag één kaarsje uitblazen

b-token bestaat één jaar en we zijn klaar om de Europese markt te veroveren met onze gepersonaliseerde plastic jetons.

Ondernemers, Voka

Download artikel
×

Menu

Smart Token

We have a website in your country.

We recommend to visit the local website for accurate prices & faster support.

Visit {{country_url}}
or stay on https://www.b-token.nl.